Hedelmäinen kurpitsapilahvi

Upean oranssi hokkaido-kurpitsa on minulle tämän sysksyn uutuus raaka-aineena. Kurpitsa hehkuu punakeltaista väriä niin pinnalta kuin sisältäkin. Räntäsateen kostuttaman kävelyn jälkeen päätin valmistaa tästä kaunokaisesta pilahvia Lähi-idän aarr...

5:2 pätkäpaastoajan kalapata

Viime keväänä Suomessakin esitettiin Michael Mosleyn dokumentti ajoittaisen paastoamisen suotuisista terveysvaikutuksista. Dokumentti on nostanut Mosleyn ja Mimi Spencerin kirjan 5:2 dieetti - Syö, paastoa ja elä pidempään (suomentaneet Tuulikki ...

Kirjasta pöytään: silliä ja silakkaa

Syksyn silakkakauden kunniaksi on ilmestynyt ruotsalaista alkuperää oleva kirja, joka johdattaa näiden hopeakylkisten herkkukalojen saloihin. Fredrik Erikssonin kirjoittama Silliä ja silakkaa perinteiseen tapaan ja uusin vivahtein (suomentanut Jenni ...

Kirjasta pöytään: Lakritsi

Mainion ruotsalaisen kondiittori Elisabeth Johanssonin kirja Laksitsi (suomennos Jenna Yli-Knuuttila, valokuvat Helén Pe, Tammi 2013) on suomennettu heti tuoreeltaan. Johansson esittelee lakritsin sananmukaisesti juuriaan myöten: lakritsijuuri on kai...