Helleruokaa ilman hellaa

Harvinainen helleaalto on hellinyt Oulun seutua jo toukokuun puolivälistä lähtien. Kokkaaminen kuuman hellan äärellä ei oikein houkuta, toisaalta salaattilinjakin alkaa jo kyllästyttää. Onneksi helle on kypsyttänyt kotimaiset vihanneksetkin vauhdilla...

Savustuksen lyhyt oppimäärä

  Ahvenet valmiina savustuspönttöön Savustaminen on nerokas tapa valmistaa pikkukalat ruuaksi. Sähkökäyttöisellä savustuspöntöllä se onnistuu kaupunkioloissakin, pöntöstä ei savustamisen aikana karkaa savua juuri lainkaan. Tarjoushintaan ...

Mustaherukkamagiaa

Kupillinen aurinkoa! Tämän helpommaksi ei jälkiruoka enää tule! Marjarahkaa voi käyttää myös kääretortun tai täytekakun täytteenä. Kuvan Vadelmamacaronien ohje löytyy arkistosta, yhtä hyvin voit käyttää marenkeja tai muita keksejä. Mustaherukk...

Raparperitaivas

Tähtianiksen lento kermapilven päällystämässä kiisselissä! Kasvimaan satokausi alkaa raparperilla, raikkaalla ja monikäyttöisellä kasvilla. Käsittämättömällä vauhdilla varret työntyvät maan lämmettyä mullan alta ja lehdet aukeavat komeiksi viuhko...

Hedelmäiset kanelipullat

Perus pullataikina taittuu moneksi. Kanelilla maustetut kierrepullat ovat aina ihania uunituoreina. Vaihteeksi halusin lisätä hedelmäisiä makuja ja mehevöittää pullia omenakuutioilla. Appelsiini antaa oman säväyksensä makuun ja tekee täytteestä kau...