Makeeta pääsiäistä: Lime pie

Sokerileipuritaituri Markus Hurskaisen Makeeta (kuvat Johanna Siltanen, Teos 2020) on yksi kauneimpia ja luovimpia sokerileivoinnan oppaita, mitä olen aikoihin lukenut. Ohjeissa on klassikkoja uudella ootteellla ja Hurskaisen omia luovan työn tuloksi...

Punainen sienikeitto

Lämmin keitto tuoreen leivän kanssa  on pimenevän talvi-illan parasta lohturuokaa. Viime kesän loistavasta tattisadosta riittää purkeissa kuivattuina raaka-ainetta lukuisiin keittoihin, piiraisiin ja kastikkeisiin. Tänään teki mieli Välimeren keittiö...

Muunlainen makkarasoosi

Harvoin mainitsen blogissa mitään tuotenimiä, mutta nyt sen teen. Pouttu on kehitellyt lihattomia vaihtoehtoja makkaroille ja onnistunut erinomaisesti. Lihasta valmistettua makkaraa olen syönyt viimeisen kerran kesällä 1986, mutta uskoisin makumuisto...