Stroganovia ja perunalunta

  Pidemmän haudutusajan ruuat sopivat hyvin viikonloppuun, kun on aikaa laittaa pata porisemaan muiden hommien ohella. Lihan tarjonta painottuu nykyisin paisteihin ja fileisiin, niistä saa nopeasti valmista pöytään. Muut ruhon osat ovat j...

Lähiruokaa Pohjanmaalla

Parin päivän työmatkalla Pohjanmaalla olin irti keittiöhommista ja saatoin keskittyä ruokakulttuurin havainnoimiseen. Matkalla Vaasan lentokentältä Kristiinakaupunkiin läänintaiteilija Marja Kolu kertoili Närpiön tomaattipitäjän asioista. Tomaatinvil...

Sunnuntaiaamun porkkanasämpylät

Tuoreita, tuoksuvia sämpylöitä aamiaispöytään! Voiko olla ihanampaa kuin herätä sunnuntaiaamuna tuoreen leivän tuoksuun! Pienillä esivalmisteluilla saat pyhäaamun sämpylät pöytään ilahduttamaan niin itseäsi kuin rakkaimpiasikin. Edellisenä ilt...

Kirjasta pöytään: Punajuuri

  Punajuurta ja halloumi-juustoa rucolapedillä Ennen ruokaostoksille lähtöä selasin Sanna Pelliccionin ja Loviisa Kankaan tuoreen kirjan Punajuuri - ruokaohjeita ja ideoita (Gummerus, 2012). Kauppalappuun kirjasin tarpeet punajuuri-ateria...